S.S.S

Kürtaj Hakkında Sıkça sorulan Sorular

?. Kürtaj nedir? Nasıl yapılır?

İstenmeyen gebeliklerin tahliye edilmesi işlemine kürtaj adı verilir. Yasal olarak Türkiye’de kürtaj işlemi 10 haftaya kadar yapılabilmektedir. Rahim içinde gebelik kesesi görüldükten sonra hastane ortamında, hasta tam uyutularak ultrasonografi kontrolü altında işlem yapılır. Vakum yöntemiyle tahliye edilir. Narkoz süresi yaklaşık 5-7 dk’dır. Hasta hemen uyanır, yarım saat kanama takibi yapılır ve işlem biter.

?. Kürtaj işlemi gebelik başlangıcından sonra en geç ne zaman yapılır?

Türkiye’de yasal olarak 10 uncu haftaya kadar gebelik sonlandırılabilir. Adet rötarı olduktan sonra 6 hafta içinde kürtaj olmak gerekir.

?. Kürtaj operasyonu en fazla ne kadar vakit alır, ne kadar sürer?

Kürtaj operasyonu narkoz süresi dahil 30 dk içinde tamamlanmaktadır.
 

?. Kürtaj işlemi esnasında ağrı duyulur mu?

Kürtaj işlemi anestezi altında yapıldığında hasta hiçbir ağrı hissetmez. İşlem sonrasında adet ağrısına benzer bir ağrı duyulur oda 1-2 saat içinde tamamen kaybolur. İşlem sonrası ağrı kesici kullanılabilmektedir.

?. Kürtaj olmam için başkasının imza atması gerekir mi?

18 yaş üstü kadınlar kendi isteğiyle kürtaj olabilir. Eğer resmi nikahı var ise eşinin de işlemi kabul ettiğine dair onay formunu imzalaması gerekmektedir.
 

?. Kürtaj işleminden sonra bir daha gebe kalabilir miyim ?

İşlem vakum tekniği ile yapılması nedeniyle rahimde olabilecek hasar ihtimali çok düşüktür. Bu nedenle hastanın tekrar gebe kalması mümkündür. Kalıcı kısırlık yapmaz.

?. Kürtaj işlemi ne kadar? Kürtaj fiyatı ne kadar?

İşlem için fiyat bilgisini telefon ile öğrenebilirsiniz bunun için aşağıda bulunan WhatsApp linkinde yazabilir ya da bizi yukarıda ki numaradan arayabilirsiniz.

?. Kürtaj işlemi sırasında enfeksiyon kapabilir miyim?

Kürtaj işlemi sırasında kullanılan aletlerin yüksek standartlarda sterilizasyonu enfeksiyon ihtimalini çok fazla düşürmektedir. İşlem sırasında yapılan tek doz antibiyotik hastayı enfeksiyondan korumaktadır.

?. Kürtaj işlemi sırasında alınan bilgiler kimseyle paylaşılır mı?

Kürtaj işlemi sırasında sizin isteğiniz doğrultusunda bilgileriniz kimse ile paylaşılmaz.

Son Blog Yazıları

İlk Kürtajdan Sonra Hamile Kalma

Halk arasında yaygın bir inanış olan ilk kürtaj sonrası hamile kalamama doğru değildir. Tekrarlayan steriliteye uyulmayan, va...

Kürtaj Risklerini Artıran Durumlar

Basit bir operasyon gibi görünse de kürtajın da bazı riskleri mevcuttur. Bu riskleri artıran faktörler önemlidir. Gebelik haf...

Ertesi gün hapı ne kadar etkili?

Ertesi gün hapı %100 Korur mu? Hayır maalesef mevcut kimyasal korumalar içinde en düşük yüzde ertesi gün hapına aittir. ...